KOKEN en BAKKEN

KOKEN

in opbouw...

BAKKEN

koekjes - havermoutkoekjes
pudding - bakkers-pudding

terug naar de Homepage











































 

koekjes : havermoutkoekjes

Een nieuw koekje ! met vooral havermout !
150 gr havermoutvlokken (fijn)
75 gr bloem
100 gr suiker (fijn)
150 gr boter
de geraspte zeste van een citroen
1 ei

alles goed mengen en dan het deeg in 2 verdelen
van elk deel een worst rollen van ongeveer 12cm lang
een beetje laten opstijven in de koelkast
daarna in 12 of 16 stukjes snijden
de bakplaat beleggen met boterpapier of een silicone matje
op de bakplaat leggen en met de hand iets platdrukken
Afbakken op 180°C gedurende 13 tot 14 minuten.
Echt krokant en lekker !

enkele variaties :
zonder de zeste van citroen : het beetje friste van de citroen zal dan ontbreken
zonder het ei : het deeg zal bij het bakken iets meer uitvloeien !

Terug naar TOP






 

pudding : bakkerspudding

een eenvoudige lekkere pudding !
250 gram melk (1/4 liter)
31 gram fijne suiker
1 ei
20 gram maïzena

omdat Line geen maïzena kan verdragen - vervang ik de 20 gram maïzena door 25 tot 28 gram gewone bloem
de bindkracht van bloem is minder dan deze van maïzena
en ik moet ook iets langer zachtjes laten doorkoken om de bloemsmaak te verwijderen

breng de melk aan de kook in een pannetje
doe het ei in een grote kom en klop het ei al los
doe de suiker erbij, en klop heel stevig op (kan ook met een elektrische klopper)
voeg op het laatste dan de maïzena (bloem) toe , en meng dit goed
wanneer de melk kookt - neem het pannetje van het vuur en voeg de opgeklopte samenstellong toe
roer goed, en zet terug op het vuur - voortdurend blijven roeren.
Bij het gebruik vanbloem moet het vuur lager gezet worden , en moet er langer zachtjes gekookt worden
Wanneer de samenstelling begint te borrelen kan de pudding in een kommetje of schaaltje gegoten worden
Leg een plastic folie over de pudding om geen velletje te krijgen
na afkopelen- plaats in de ijskast

Terug naar TOP